duminică, 20 septembrie 2009

Tort Tiramisu


Blat
-6 oua
-180 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-120 g faina
-80 g amidon
-1 lingurita praf de copt
-3 pliculete cafea solubila
-lichior de cafea sau migdale

Crema
-5 foi gelatina
-100 g zahar pudra
-5 galbenusuri
-500 g mascarpone
-miezul de la un baton de vanilie
-esenta de rom
-suc de lamaie
-20 g zahar
-3 albusuri
-2 plicuri zahar vanilat
-cacao dulce, ciocolata

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 175 C. Se separa ouale. Se bat galbenusurile su 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt, apoi albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Compozitia se aseza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 35 de minute sau pana o cand o scobitoare infipta in ea iese curata.
2. Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se rastoarna pe un gratar. Se ia hartia de pe fund si se lasa sa se raceasca. Se face cafeaua, iar la final se amesteca cu lichiorul. Se taie blatul in doua si se insiropeaza foarte bine ambele jumatati. Blatul inferior se aseaza pe un platou, in jurul lui se monteaza inelul formei.
3. Se inmoaie gelatina. Galbenusurile se bat cu zahar pudra, mascarpone si miez de vanilie. Se topeste gelatina in putina apa aromatizata cu rom si lamaie si se toarna in fir subtire in crema de mascarpone. Apoi se da la frigider pentru o ora pana se intareste. Se bat albusurile cu zahar si zahar vanilat si se incorporeaza in crema. Se aseaza jumatate din crema peste blatul din inel si se acopera cu al doilea blat. Deasupra se mai intinde jumatate din crema ramasa si se da la frigider pentru inca o ora. Se scoate, se ia inelul si se retuseaza marginile cu crema ramasa. Se orneaza cu cacao dulce si bucati de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...