sâmbătă, 26 septembrie 2009

Chec cu prune si sos de vanilie


Chec
-500 g prune
-250 g margarina
-250 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita scortisoara macinata
-4 oua
-400 g faina
-1 plic praf de copt
-100 ml lapte
-1 praf de sare

Sos de vanilie
-500 ml lapte
-3 linguri zahar
-1 ou
-1 baton de vanilie
-2 lingurite de amidon

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 175 C. Se golesc prunele de samburi. Se separa ouale. Se amesteca margarina cu zahar, zahar vanilat si scortisoara; se inglobeaza pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praf de copt, alternand cu laptele. In final, se inglobeaza albusurile batute cu sare.
2. Cam 1/3 din aluat se aseaza intr-o forma mare de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se incrusteaza prunele si se aseaza restul de aluat, se coace prajitura 60 de minute. Se lasa sa se raceasca bine, iar apoi se taie felii care se servesc cu sos cald de vanilie.
3. Pentru sos se separa oul si se bate albusul. Se amesteca amidonul cu 3 linguri de lapte rece. Se cresteaza batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Se da in fiert laptele cu miez si pastaia de vanilie. Se adauga laptele cu amidon si se pune din nou la fiert pana se ingroasa. Se strecoara sosul si apoi se adauga pe rand galbenusul si albusul. Se serveste caldut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...