Este una dintre cele mai minunate retete cu miel pe care le-am mancat pana acum. Merita incercata!
Ingrediente:
-500 g carne de miel tocata
-2 linguri ulei de masline
-1 ceapa rosie tocata
-1 morcov taiat bucati mici
-1 telina verde
-1 lingura sos Worcestershire
-1 lingura sos de rosii
-2 linguri faina
-1 foaie de dafin uscata
-500 ml supa de vita
-1 kg cartofi
-40 g unt+pt uns
-100 ml lapte
-sare si piper
Mod de preparare
1. Se rumenesc in uleiul de masline ceapa, morcovul si telina. Se adauga dupa 5 minute si carnea de miel tocata. Se caleste si aceasta pana isi schimba culoarea. Se adauga cele 2 linguri de faina si se mai caleste 2 minute amestecand continuu. Se adauga supa, sosul Worcestershire (se gaseste la supermarket), sosul de rosii si foaia de dafin. Se fierbe 30 de minute la foc potrivit. La final se adauga sare si piper dupa gust.
2. Se prepara pireul de cartofi. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare ca pt pireu. Cand sunt gata se adauga untul si laptele si se face un pireu mai solid.
3. Intr-o tava termorezistenta se pune compozitia de carne peste care se aranjeaza pireul cu o furculita. Se unge cu unt si se da la cuptor la 180C pentru 20 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu