marți, 24 martie 2009

Ciorba "ca la mama acasa"


Aceasta reteta e produsul "dictarii" prin telefon a tuturor pasilor necesari, si fara de care nu ar putea iesi o ciorba ca-n povesti, cum numai mama stie sa faca, de te lingi pe buze o saptamana numai gandindu-te la ea. Asa ca mami: "Multumesc!".

Ingediente:
-1 borcan maricel de pastai galbene
-1 morcov mare
-1 bucata potrivita de telina
-1 ceapa alba
-o ceasca de bulion
-un os afumat
-2 catei de usturoi
-condimente si patrunjel verde

1.Se pune osul la fiert impreuna cu legumele taiate cubulete mici. Dupa ce e fiert bine, se scoate osul si se ia carnea de pe el. Aceasta se introduce din nou in ciorba impreuna cu pastaile si se mai da un clocot.
2.Se pregateste rantasul. Se pune o lingura de ulei la incins. Cand s-a infierbantat se adauga o jumatate de lingurita de faina si se mesteca rapid la foc mic. Se presara putina boia si se stinge cu putina apa rece. Rantasul se completeaza cu ceasca de bulion si ciorba. Se lasa sa se incalzeasca si cand ajunge sa fiarba se adauga la ciorba. Se pun condimentele (sare,piper,vegeta) si usturoiul tocat marunt si se mai da un clocot. La final cand e gata se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...