A venit in sfarsit primavara cu temperaturi caldute si spanac baby:)))) Am cumparat un kilogram de la piata (Romanesc 100%) si parca l-as fi pus in toate. Asa ca prima atacata de aceste frunzulite mici si crocante a fost omleta din weekend.
Ingrediente
- 250-300 g spanac tanar
- 100 g ciuperci champinion miiici
- 5 oua
- 5 felii bacon
- sare, piper, fulgi chili
Mod de preparare
Bateti ouale cu sare si piper. Taiati ciupercile in jumatati. Spalati spanacul si uscati-l bine. Incingeti intr-o tigaie teflonata o lingura de ulei de masline. Puneti fasiile de bacon si lasati-le pana se fac crocante. Scoateti "carnita" pe o farfurie si rumeniti in grasimea ramasa ciupercile, condimentate cu sare si piper, pana sunt bine facuta si capata un usor aspect auriu. Adaugati ouale, iar deasupra presarati frunze de spanac din abundenta. Daca nu sunteti bucatar profesionist (ceea ce nu-s) folositi-va de o farfurie pentru a intoarce omleta. Serviti presarata cu fulgi de chili dupa preferinta, alaturi de felii de bacon si rosii. Yuuum!Yuuum!
3 comentarii:
Si eu as manca verdeturi in orice :) F frumoasa omleta ta.
Multumesc Brandusa!
de nu stiu cand imi e gandul la o omleta de spanac ... dau maine si eu o raita prin piete :D
te pup. duminica frumoasa!
Trimiteți un comentariu