duminică, 18 martie 2012

Cake rasturnat cu ananas

Taaare bun acest mini-tortulet din categoria torturilor rasturnate (cu prune, cu banane). Este un desert traditional la americani si se serveste cu frisca, inghetata de vanilie sau simplu alaturi de ceai.



Ingrediente:
- 300 g rondele de ananas din compot
- 70 g zahar brun
- 90 g unt moale
- 100 g zahar tos
- 2 oua
- 155 g faina cu agent de crestere

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Strecurati rondelele de anans de sirop si pastrati doua linguri din acesta deoparte. Ungeti cu unt o tava de 20 cm si tapetati fundul acesteia cu hartie de copt.

2. Presarati zaharul brun pe fundul tavii si asezati rondelele taiate jumatati deasupra zaharului, sub forma de floare. Bateti cu mixerul, pentru 3 minute, untul moale impreuna cu zaharul tos. Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final incorporati sucul de anans si faina cernuta. Turnati deasupra feliilor de ananas si dati la cuptor pentru 35-40 de minute.

3. Lasati sa se odihneasca in tava pentru 5 minute, apoi rasturnati pe un  platou. Desprindeti hartia de copt si serviti dupa plac cu frisca sau inghetata (eu eram putin racita, asa ca l-am mancat simplu).

Adăugaţi o legendă


4 comentarii:

Mirela spunea...

Crted ca este foarte bun ,yamiiiii ananas .

Sidy spunea...

Nu demult am facut si eu asa ceva dupa o retela a lui Jamie Oliver.
Mununat arata tortuletul tau...
Te tzuc !

Claudia Mic spunea...

Sidy ai cumva reteta si pe blog?Vreau sa o vad!

Claudia Mic spunea...

Multumesc Mirela!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...