duminică, 5 decembrie 2010

Prajitura cu banane


De-a dreptul delicioasa. E foarte buna calduta sau racita alaturi de o cana de lapte.
Eu am daruit-o de Mos Nicolae anticipat cumnatului meu care s-a declarat foarte multumit.
Blat
-60 g unt
-1/2 cup zahar brun
-2 banane coapte bine,zdrobite
-1 cup faina alba
-3/4 cup faina neagra
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/4 lingurita sare
-1 lingurita scortisoara
-2 oua
-1/2 cup smantana
-100 g cicolata neagra

Toping
-115 g unt
-3/4 cup zahar brun
-4 banane copte bine

Mod de preparare
1.Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de o tava de sticla termorezistenta sub orice forma(eu am ales dreptunghiulara).Se prepara mai intai topingul care se va aseza pe fundul tavii.Se topesc 115 g unt si se adauga zaharul brun.Se lasa pe foc moderat pana se topeste zaharul.Se toarna caramelul obtinut in tava si se intinde pe toata suprafata.Se taie rondele cele patru banane si se aseaza deasupra cremei caramel.
2. Pentru blat se amesteca intr-un bol mare fainile cu praf de copt,bicarbonat,sare si scortisoara.Se bate untul crema impreuna cu zaharul brun.Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare.Se pune smantana si bananele zdrobite la robot.Dupa ce s-au amestecat bine se incorporeaza si compozitia de faina.Se zdrobeste marunt ciocolata si se incorporeaza usor cu ajutorul unei palete de plastic.
3. Se toarna compozitia peste banane si caramel si se niveleaza.Se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 de minute.Se scoate, se lasa la racit 10 minute si se rastoarna pe un platou.Se serveste calduta.

7 comentarii:

Dana spunea...

ce bine arata...asa pofta imi faci!

mirela spunea...

mmmmm,,,,,vin si eu la o feliuta,,,,cred ac este tare buna.

Claudia Mic spunea...

Este buna si simpla de facut in special daca aveti acele vase de sticla termorezistente.Nu se lipeste deloc,blatul e pufos datorita bananelor si cremos de la cioco, iar topingul crocant de la caramel si cremos de la banane.E o combinatie de milioane.Merita sa incercati fetelor!

Anonim spunea...

Chiar as incerca reteta, e ceva nou: banane in blat si deasupra! cu proxima ocazie ...
Claudia

Anonim spunea...

intrebare: CUP insemna o cana/masura de cati ML sau GR? mersi

Claudia Mic spunea...

Draga anonim eu folosesc cana de la masina de paine care are si aceasta masura de CUP pe ea.Dar daca nu ai aceasta cana nu te supara pentru ca in curand voi publica o postare cu echivalentul in grame al acestei masuri.

Claudia Mic spunea...

Am postat transformarea din cups in grame pentru mai multe ingrediente la sectiunea Altele.

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...