marți, 7 februarie 2012

Rasol de vita cu sos alb si legume

Desi in Romania nu prea gasesti carne de vita de calitate, bucatile astea se fac atat de delicioase incat ti se topesc in gura.

Ingrediente
- 2 buc rasol vita(cam 300 g fiecare)
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura patrunjel uscat
- 3 linguri faina
- 400 g legume congelate
- 200 ml lapte
- 1 lingura amidon de cartofi
- 1 lingura smantana
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se amesteca faina cu condimentele uscate, sare si piper. Apoi se pune intr-o punga impreuna cu carnea si se agita bine. Se scoate carnea se scutura de excesul de faina si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se sting cu apa sau supa fierbinte (cat sa acopere carnea). Se aduce din nou al punctul de fierbere, se da focul pe minim si se lasa sa se inabuse in tigaia acoperita cu capac.
2. Dupa doua ore verificati daca carnea este facuta, introducand o furculita in ea. Daca furculita intra usor si carnea se desprinde de pe os, ea este gata. Adaugati legumele congelate, acoperiti din nou si lasati-le sa se inabuse.
3. Dupa 10-15 minute verificati legumele daca sunt facute. Preparati un amestec din lapte si amidon de cartofi. Adaugati-l peste mancare, amestecand in continuu.Veti observa ca va incepe sa se ingroase. Condimentati cu sare, piper si smantana dupa agust. Lasati sa mai dea un clocot si serviti mancarea calda, ornata cu cimbru proaspat.

3 comentarii:

Lia Maria Grozi spunea...

Un meniu delicios si sanatos ! Foarte bine arata !
pupici

Unknown spunea...

imi place rasolul tau foarte mult! ai dreptate legat de carnea de vita :(, cam toti din jurul meu se plang de proasta calitatea a carnii de vita ... acum sunt in cautarea unui surse bune de carne! sper sa am si noroc!

Dana Gherman spunea...

Azi am mancat ciorba taraneasca de vacuta si m-am gandit la reteta asta a ta, cred ca o sa o incerc cat de curand, pare foarte gustoasa...

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...