joi, 2 februarie 2012

Pizzette de vinete

Nu stiu  cum sunteti voi, dar mie cateodata mi se face pofta de ceva lejer, rapid si gustos(ceva  ce as face de obicei vara). Dintr-o astfel de pofta s-au nascut aceste pizzette inspirate de pe site-ul Laurei Adamache.

Ingrediente
- 1 vanata
- 2 rosii
- 1 catel usturoi
- 125 g mozzarela
- oregano proaspat
- ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare
1. Spalati si taiati vanata in felii groase de un centimetru. Sarati-le si lasati-le sa stea putin (pentru a scoate gustul amar din ele). Intre timp spalati si curatati rosiile de samburi apoi taiati-le in cubulete mici.
2. Puneti intr-o farfurioara putin ulei de masline. Stergeti cu un prosop de hartie rondelele de vinete, dati-le prin ulei de masline si prajiti-le intr-o tava de teflon, fara adaos de grasime.
3. Intr-o alta tava incalziti o lingura ulei de masline si adaugati usturoiul pisat, apoi cubuletele de rosii. Lasati pe foc potrivit pana devine de consistenta unu sos. Condimentati cu oregano proaspat tocat, sare si piper.
4. Scaoteti bucatile de vinete pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Asezati deasupra lor sosul de rosii si o bucatica de mozzarela. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pana branza este topita si devin aurii. Se servesc calde.

1 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Ce bun trebuie sa fie...delicios!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...