Frigul de afara ma inspira sa coc biscuiti. Sunt atatea variante pe care le am in lista, incat am ales cu greu aceasta reteta. Gustul lor e divin, iar fisticul de pe margini ii completeaza cu desavarsire.
Ingrediente
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g zahar
- un praf sare
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 4-5 lingurite lichior Limoncello
- 125 g unt
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 50 g fistic macinat
Mod de preparare
1. Se framanta un aluat din faina, praf de copt, zahar, un praf de sare, o lingurita coaja de lamaie, o lingurita lichior, unt si galbenusuri. Se modeleaza sub forma de bila, se pune in folie transparenta si se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se incinge cuptorul la 200 C. Se intinde o foaie de aluat groasa de 3 mm. Se decupeaza din ea inimioare si se aseaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 10-12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca.
3. Se amesteca zaharul pudra cu o lingurita de coaja de lamaie si restul de lichior. Se ung inimioarele cu acest amestec si se trec cu marginile prin fistic macinat. Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se pot savura simpli sau la ceai.
10 comentarii:
Ce dragute-s inimioarele!
Cred ca sunr tare bune cu fistic!
Hmmmm cat de aromate si bune trebue sa fie...
pupici
Ce bineee arata sectiunea!! Ai muscat din el, ai? hai recunoaste ca nu l-ai rupt ;) Pupici
Minunati biscuitii astia !
Deliciosi.
Te tzuc cu drag.
Mitinita au iesit asa dragute pt ca m-a ajutat fiica-mea de un an jumate sa le decupez.
Teo pot sa zic ca fisticul face diferenta!
Multumesc Lia!Pupicin si tie!
Antonina inainte sa fi muscat am mancat unul intreg si in timp ce-l savuram ma gandeam "ce-ar fi sa pun si sectiune la urmatoru".
Multumesc Sidy!Trebuie sa intru si eu pe la tine sa vad ce bunatati ai mia facut!De mult nu m-am inspirat de pe blogul tau si trebuie remediata aceasta "situatie"!:)
Trimiteți un comentariu