Un cake cu o textura umeda minunata, completata atat de bine de merele caramelizate. Daca doriti sa faceti doar o tava de cozonac injumatatiti cantitatile (sursa).
Ingrediente aluat
- 500 g mascarpone
- 100 g unt moale
- 180 g zahar
- 6 oua
- 1 lingura suc de lamaie
- 240 g faina
- 1 praf de copt
Pentru umplutura
- 4 mere, decojite, taiate felii
- 20 g unt
- 6 linguri zahar brun
Mod de preparare
1. Pentru inceput puneti intr-o tava incinsa untul si adaugati merele. Cand incep sa devina translucide adaugati zaharul brun si lasati sa se caramelizeze. Luati-le deoparte sa se raceasca.
2. Pregatiti tava tapetand-o cu unt si pesmet. Preincalziti cuptorul la 180 C. Bateti cu mixerul mascarponele impreuna cu unt moale si zahar. Adaugati ouale pe rand, urmate de sucul de lamaie si faina cernuta cu praf de copt.
3. Turnati amestecul in tava pregatita. Presarati deasupra merele caramelizate (care vor ajunge la fund in timpul coacerii) impreuna cu sucul lasat de ele. Dati la cuptor si coaceti o ora sau pana cand testul cu scobitoarea iese bine. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare acoperiti-l cu o folie de aluminiu sau de copt.
Se serveste caldut sau rece, pudrat cu zahar.
6 comentarii:
Cu mere caramelizate ??? O minunatieeeeee....
La mine pe blog te asteapta cu mare drag, un premiu, acordat din suflet...!
Waw! arata demential si parca-i simt mirosul inbietor...tare bun tre sa fie yumi,yumi.
Pupici si o seara placuta!
Cred ca merge super cu o cana de lapte. Te pup si mersi ca ma faci mereu sa salivezi cand intru pe blogul tau!
Foarte bine arata! Si parfumat rau!
Mersi Antonina!
Danuta sa sti ca merge tare bine la micul dejun!
Trimiteți un comentariu