Ador aceasta prajitura "cu istorie", deaorece nimic nu este mai pretios decat o reteta transmisa din generatie in generatie si indragita de fiecare data. Multumesc Sidy! Imaginea ei mi se pare o combinatie ce aminteste de Craciun si de gheata de afara. Daca vi se pare putin prea dulce reduceti din cantitatea de zahar pentru mere sau compozitie(dar nu si din cea de zahar pudra, deoarece nu veti mai obtine acel efect de pojghita de gheata deasupra).
Ingrediente
- 1 cana gris
- 1 cana faina
- 2 cani zahar
- 4 linguri lapte praf
- 1 plic praf de copt
- 2 kg mere
- 50 g nuca tocata grosier
- 50 g unt
- 4 linguri ulei
- scortisoara, zahar pudra din abundenta
Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se unge o tava cu ulei, se aseaza hartia de copt si se unge din nou cu ulei. Pentru stratul de ingrediente uscate se amesteca grisul cu faina, o cana de zahar, lapte praf si praf de copt. Merele se dau pe razatoare, fara sa indepartam coaja, si se amesteca cu restul de zahar si scortisoara dupa gust(atentie merele nu se storc).
2. Se presara uniform in tava jumatate din cantitatea de ingrediente uscate pentru blat si se acopera cu jumatate din cantitatea de mere nestoarse. Se acopera cu restul ingredientelor uscate si restul de mere. Se presara nuca tocata grosier si cele patru linguri de ulei. Untul se taie cubulete si se repartizeaza uniform pe deasupra parjiturii. Se da la cuptor pentru o ora. Se scoate si se pudreaza cu zahar, cat timp e inca calda. Dupa ce s-a racit complet "crepati" cu degetul pojghita de zahar formata, si serviti taiata in bucati generoase.
6 comentarii:
Un desert cu iz de Craciun...mere din belsug, scortisoara...
Cat de mult ma bucur ca ti-a placut, draga mea !!!
Arata tare fain asa....zapadoasa !
Te tzuc cu drag !
Multumesc Danutza!
Mmmm Sidy!Cum sa nu-mi placa!
Am facut si eu prajitura...foarte gustoasa, dar am facut mici modificari. Am pus jumatate cantitatea de zahar si pe deasupra, dupa ce s-a racit am pus frisca. Foarte buna, are un gust dulce-acrisor...cum spuneam mai sus, desert cu iz de Craciun.
Te pup si mersi ca esti sursa mea de inspiratie, dar si ispita :))
Ma bucur ca ti-a placut!Pupici!
Trimiteți un comentariu