......sau mai bine spus ceva ce poti sa folosesti in muuuulte mancaruri. Se pot manca simplu cu o salata de rosii cherry si branza telemea sau pot inlocui crutoanele in supe, ciorbe sau salate. Au un gust izbitor de identic cu Bake Rolls. Minunate!
Ingrediente
- 125 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 225 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi tocat feliute subtiri
- sare de mare
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 220 C. Tapetati cu hartie de copt o tava de aragaz. Amestecati intr-un bol drojdia cu apa calduta si zahar. Lasati sa dospeasca pentru 5 minute (pana face bulbuci).
2. Cerneti intr-un bol mai mare faina impreuna cu sarea si faceti o fantana in mijloc. Adaugati amestecul de drojdie si o lingura de ulei de masline si amestecati cu o furculita pana se leaga. Rasturnati pe o suprafata usor infarinata si framantati pentru 5 minute.
3. Impartiti aluatul in doua parti egale. Intindeti una dintre bucati intr-o foaie foarte subtire. Puneti-o in tava de aragaz si ungeti-o cu ulei de masline. Presarati deasupra usturoiul si putina sare de mare, apoi dati-le la cuptor pana devin aurii (cam 10 minute). Intre timp pregatiti si a doua bucata de aluat in acelasi fel. Se pot servi calde sau reci, rupte in bucatele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu