duminică, 21 august 2011

Ciorba de vacuta cu varza

Un adevarat deliciu alaturi de bucatele de lipii crocante cu usturoi.



Ingrediente
- 350 g carne de vita
- 600 g varza alba
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 radacina patrunjel
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 rosii
- 200 ml iaurt

- 1 galbenus
-  25 g faina
- boia de ardei dulce, sare, piper, otet

Mod de preparare
1. Carnea se spala si se portioneaza in bucati mai mari. Se da un clocot in 3-4 litri de apa, se spumeaza, apoi se scoate si se taie cuburi mici. Supa se strecoara printr-o sita deasa, se sareaza si se pune din nou pe foc alaturi de carne, radacinoase si ceapa taiate marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.
2. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga varza tocata marunt, cuburile de rosii, pasta de tomate si boiaua. Se lasa sa fiarba pana cand carnea devine moale, iar legumele sunt patrunse. Se amesteca faina cu galbenusul de ou si iaurt. Ciorba se drege cu acest amestec si se mai lasa la foc mic pentru cateva minute. Se gusta si se condimenteaza cu piper si otet. Se poate servii cu bucatele de lipii cu usturoi.

2 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Imi place mancarea asta a ta mult.Arata bine.p.S.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Doresc si eu sa-mi fac prieteni care sa ma viziteze si sa comenteze daca le place ce vad sau nu la mine.Multumesc mult.DiaMar-bucataria galbena diamar99.blogspot.com.O zi buna.

Vali Boss spunea...

Ciorba de vacuta foarte buna si extrem de gustoasa :D

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...