Cred ca zilele astea sunt ultimele zile toride din vara asta. Numai bune de o granita!
Ingrediente
- 220 g zahar
- 1.5 kg miez de pepene verde fara samburi taiat cubulete
- 1 ananas curatat si taiat cubulete
Mod de preparare
1. Amestecati zaharul cu 250 ml apa intr-o craticioara pe foc mic, pana se topeste complet. Aduceti la punctul de fierbere, dati din nou aragazul la foc mic si lasati sa bolboroseasca pentru 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
2. Dati prin robot atat miezul de pepene cat si ananasul pana devin pasta. Impartiti siropul de zahar intre cele doua fructe, amestecati si turnati in caserole cu capac. Acoperiti si dati la congelator. La fiecare doua ore zgariati pireul inghetat cu furculita. Repetati procesul de 3 ori si inca o data inainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu