Minunat de lejere si usor de facut. Mai aduagati samburi de pin macinati si obtineti un pesto delicios.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 250 g spaghete de calitate buna
- o legatura mare de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi tanar
- 50 g parmezan macinat
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
1. Pregatiti spaghetele, conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare bruta. Intre timp spalati busuiocul si uscati-l cu ajutorul unui prosop de bucatarie.
2. Curatati usturoiul si introduceti-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu busuioc, parmezan si ulei de masline. Porniti robotul si asteptati ca totul sa devina o pasta, adaugand ulei de masline pentru cremozitate.
3. Strecurati spaghetele de apa si dati-le putin sub un jet de apa rece. Amestecati-le cu crema de busuioc si usturoi, apoi condimentati-le cu sare si piper. Lucrati rapid si nu fiti insistenti pentru a nu se topi parmezanul. Se pot servi caldute sau reci.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu