sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Fursecuri cu gem


Mai simplu de atat nici nu se putea.

Ingrediente
-350 g faina
-2 lingurite praf de copt
-150 g unt
-125 g zahar
-50 g caise confiate
-1 ou mare
-o lingura lapte
-4 linguri gem caise

Mod de preparare
1.Taiati cubulete mici caisele confiate.Incalziti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace.Tapetati o tava cu hartie de copt.
2.Cerneti faina impreuna cu praful de copt si putina sare.Adaugati untul rece, taiat cubulete, si framantati un aluat de consistenta pesmetului.
3.Adaugati zaharul si caisele confiate si framantati din nou.Bateti oul cu lapte si incorporati-l la aluat.Impartiti compozitia obtinuta in 16 bile de marimi egale.
4.Asezati fursecurile in tava, lasand suficienta distanta intre ele.Cu coada rotunda a unei linguri de lemn sau cu degetul faceti in mijlocul fiecarui fursec o adancitura in care veti pune gem.Coaceti fursecurile 25 de minute.Se servesc reci.

2 comentarii:

Stefania spunea...

Arata tare bine. Cu siguranta le incerc! Imi place blog-ul - are multe retete gustoase! O intrebare am: cum pot sa ma abonez prin e-mail? Nu vreau sa ratez vreo reteta si nu am suficient timp sa verific in fiecare zi.

O zi frumoasa!

Claudia Mic spunea...

Stefania te poti abona apasand pe "abonati-va" in coltul din dreapta sus in pagina de blog.Multumesc.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...