marți, 18 ianuarie 2011

Prajitura Fiorella



Probabil de multe ori v-ati intrebat de ce atatea retete italienesti la mine pe blog.Raspunsul este relativ simplu.Imi place tare mult bucataria italiana, am si avut ocazia sa vizitez mai multe orase din Italia unde am savurat tot felul de bunatati de specific local si in plus atat tatal cat si soacra maea lucra in Italia asa ca am "furnizori" de calitate de produse italienesti si reviste de gatit.In 2009 am vizitat Florenta,Pisa si Roma si am fost fascinata de arta, privelisti si nu in ultimul rand de bunatatile culinare.


In Pisa am mancat cred ca cele mai bune paste din viata mea si pentru prima data anghinare prajite, care au fost un adevarat deliciu.

Aceasta prajiturica ,traditionala pentru Pisa, imi aminteste de clipele minunate de atunci, asa ca va invit sa savurati o bucatica de Italia.

Ingrediente
-500 g mascarpone
-5 oua
-350 g zahar
-150 g margarina
-500 g gris
-1 plic praf de copt
-sucul de la o portocala
-fulgi de migdale

Mod de preparare
1.Cuptorul se incinge la 180 C.Se bate mascarpone cu oua, 200 g zahar si margarina.Se amesteca grisul cu praf de copt si se inglobeaza treptata in compozitia de mascarpone.Se repartizeaza aluatul intr-o forma de sticla termorezistenat sau intr-una de ceramica, se niveleaza si se coace cca 45 de minute.
2.Intr-o oala se fierbe un sirop din restul de zahar,suc de portocala si 125 ml apa.Se lasa sa fiarba cam 3 minute.Se scoate prajitura din cuptor si, cat este fierbinte, se stropeste cu siropul de portocale.Se presara deasupra migdale.Se lasa sa se raceasca si se taie bucati.

2 comentarii:

Amalia spunea...

Te aprob cu mancarea cu specific italian :).

Iulia spunea...

Cred ca este delicioasa! Nu am fost niciodata in Italia cu toate ca mi-as dori!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...