duminică, 16 ianuarie 2011

Lichior de oua


Divina licoare este cu totul si cu totul deosebita.Eu am folosit-o si pentru a glasa tortul pe care il vedeti alaturi in poza.Nu am mai baut pana acum si pot sa va spun cu mana pe inima ca este incredibil de bun si cremos, in special rece.Reteta pentru tort este Prajitura ingerilor, doar ca de aceasta data l-am acoperit cu un strat generos de lichior, ingrosat cu gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, si pudrat cu cacao dulce din belsug.

Ingrediente
-250 ml lapte integral
-1 baton scortisoara
-1 baton vanilie rupt in bucati
-5 cuisoare
-10 galbenusuri de ou
-300 g zahar
-150 ml rom alb
-150 ml coniac
-1 plic zahar vanilat
-150 ml smantana pentru frisca
-nucsoara

Mod de preparare
1.Se combina laptele fierbinte cu scortisoara, baton de vanilie si cuisoare.Se tine la infuzat cel putin 5 minute.
2. Intr-un vas mare se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana la omogenizare.Se incorporeaza laptele, fara condimente, in compozitia de oua.Se pune pe foc mic si se amesteca, cu o lingura de lemn, in continu pana capata consistenta de smantana.Nu trebuie sa fiarba.Se toarna intr-un bol mare si se lasa sa se raceasca la tempratura camerei.
3.Se incorporeaza romul si coniacul.Iar la final smantana nebatuta. Se da la rece si se serveste pudrat cu nucsoara.

2 comentarii:

Iulia spunea...

N-am baut niciodata lichiorul asta...am senzatia ca atunci cand o sa-l beau, dau de vreun galbenus:D.

Claudia Mic spunea...

:D Iulia draga mea , atunci inseamna ca si de tiramisu,carbonara si alte bunatati cu oua semicrude ti "frica".Sti cum zice proverbu
"Nothing ventured, nothing gained."

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...