joi, 13 ianuarie 2011

Arancini



Aceste minunate chiftelute de orez le-am mancat pentru prima data intr-un hipermarket din Florenta , impreuna cu mamaliga prajita (pe care de asemenea o sa incerc sa o fac in viitorul apropiat). M-au incantat asa ca am cautat reteta pe net. Am gasit-o pe Taste, care nu m-a dezamagit nici de aceasta data, venindu-mi in ajutor.

Pentru arancini
- 1 l supa de pui
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa rosie,tocata marunt
- 2 catei usturoi,zdrobiti
- 330 g orez arborio
- 40 g parmezan
- 4 oua
- 180 g pesmet
- 150 g faina
- 125 g mozzarella
- sare,piper

Pentru sos
- 2 rosii
- 1 ardel rosu
- 1 catel usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- boia iute, sare, piper

Mod de preparare
1. Aduceti supa la punctul de fierbere, apoi acoperiti si reduceti aragazul pe minim. Pastrati-o la punctul de fierbere.
2. Intre timp caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline incins, amestecand ocazional pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugati orezul la ceapa si gatiti, amestecand pana cand boabele capata un aspect lucios.
3. Adaugati 125 ml din supa fierbinte la orez si amestecati pana se absoarbe tot lichidul. Procedati la fel, in continuare, si cu restul de supa. La final adaugati parmezanul si lasati sa se raceasca complet.
4. Dupa ca s-a racit incorporati 2 oua, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine. Puneti pe doua farfurii mari faina si pesmetul, iar intr-un bol bateti ouale ramase. Faceti bile din compozitia de orez si introduceti in fiecare o bucatica de mozzarella. Se da fiecare bila prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet dupa care se prajesc in uleiul incins.
5. Pentru sos se oparesc rosiile si se decojesc. Se taie cuburi impreuna cu ardeul rosu. Se caleste in ulei de masline usturoiul tocat si se adauga legumele. Se inabuse cca 5 minute si se condimenteaza cu boia, sare si piper, dupa care se paseaza cu blenderul.
Dupa ce sosul e gata si s-a racit, se va servi cu minunatele chiftelute de orez.

2 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Imi place foarte mult cum arata! Abia astept mamaliga prajita sunt tare curioasa cum o sa o faci...

jubistacha spunea...

I can not believe, we call this arancini as well. I had plan to make them myself.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...