luni, 15 noiembrie 2010

Covrigi


Deliciosi alaturi de un pahar de sana.Un mic dejun minunat.Iulia sunt special pentru tine,stiu ca-ti plac mult.

Ingrediente
-160 ml lapte caldut
-7 g drojdie uscata
-1/2 lingurita zahar
-190 g faina
-1/2 lingurita sare
-60 g unt topit
-1 ou
-seminte de susan

Mod de preparare
1.Amestecati intr-un bol drojdia cu zahar si laptele caldut si lasati sa creasca intr-un loc cald pentru 10 minute.
2.Amestecati intr-un bol faina cu sare si faceti o fantanita in mijloc.Adaugati maiaua si untul topit.Framantati un aluat moale si putin lipicios.Formati o bila din aluat si puneti-l la dospit timp de 60 de minute intr-un bol uns cu ulei si acoperit.
3.Dupa ce si-a dublat volumul, il descoperiti si ii "targeti un pumn" pentru a se desumfla.Se mai framanta putin si se imparte in 12 portii egale.Fiecare potie se ruleaza pe masa in bastonase subtiri din care se invartesc covrigii astfel:
*asezati bastonul sub forma de potcoava cu deschizatura spre voi
*prindeti capetele si invartiti-le de doua ori
*prindeti capetele de bolta potcoavei si lipiti-le usor cu degetele
4. Se pun covrigii pe o tava.Se ung cu ou batut cu o lingura de apa rece si se presara cu susan.Se dau la cuptorul preincalzit la 220 C pentru 15 minute.Se scot si se lasa sa se raceasca putin.Se pot consuma si a doua zi.

1 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Ma pricep si eu sa fac paine de casa...:D
Foarte buna ideea cu covrigii!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...