joi, 11 noiembrie 2010

Sables


Minunatii biscuiti merg de minune cu o cana de ceai.

Ingrediente
-250 g unt moale
-100 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-1 praf sare
-50 ml smantana
-1 fiola esenta de rom
-350 g faina

Ornat
-1 albus
-4 linguri zahar

Mod de preparare
1.Se aseaza intr-un castron untul la temperatura camerei si se bate cu telul de la mixer.Se adauga treptat zaharul tos,zaharul vanilat,sarea,smantana si esenta si se inglobeaza.
2.Se adauga jumatate din cantitatea de faina si se inglobeaza tot cu telul mixerului.Apoi se adauga restul de faina si se framanta aluatul cu bratele de framantat ale mixerului.Se modeleaza aluatul in 2 rulouri de 4cm diametru, se infasoara in folie transparenta si se dau la frigider 60 de minute.
3.Se incinge cuptorul la 200 C.Se tapeteaza tava cu hartie de copt.Se scot rulourile,se ung cu albus de ou si se tavalesc prin zahar.Se taie felii groase de 5 mm.Feliile se aseaza pe tava si se dau la cuptor pana cand marginea devine aurie.Se scot, se lasa sa se racoreasca putin si se pun pe un gratar sa se raceasca.Se pastreaza in cutii de plastic sau metal inchise etans.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...