vineri, 6 noiembrie 2009

Prajitura-miracol



Aceasta minunata reteta imi tragea cu ochiul de mult, dar nu reuseam sa o fac datorita laptelui condensat, care in comert e plin de E-uri. Dar de cand Laura a postat pe blogul ei reteta pentru lapte condensat i-am facut programare acestei prajituri care intr-adevar este un miracol de buna. Carticica e un dar de la sotul meu drag si scump adusa tocmai din Reghin, dintr-o delegatie.

Ingrediente
-100 g unt topit+1-2 lingurite pentru uns
-125 g biscuiti digestivi, sfaramati
-100 g fulgi de ciocolata
-75 g fulgi de nuca de cocos
-125 g migdale tocate
-400 ml lapte condensat
Adica exact cantitatea care se obtine in urma retetei Laurei.

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul 10 minute inainte de a coace prajitura. Ungeti cu unt din belsug o tava mica de copt si tapetati-o cu hartie. Turnati untul topit in tava si presarati deasupra biscuitii sfaramati, in strat egal.
2. Adaugati fulgii de ciocolata, nuca de cocos si migdalele tocate marunt, apoi turnati laptele condensat. Coaceti circa jumatate de ora, apoi scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...