duminică, 12 iulie 2009

Tort de rodii marmorat


Un adevart deliciu numai bun pentru o zi de vara.

Blat
-3 oua
-1 praf sare
-5 linguri zahar
-75 g faina
-25 g amidon
-1 lingurita praf de copt

Umplutura
-1 plic gelatina
-350 g crema de branza
-1 plic zahar vanilat
-2 linguri zahar
-1 rodie
-250 ml suc de rodii
-300 ml frisca
-1 plic gelatina rosie

Mod de preparare
1.Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de copt de 24 cm. Se incinge cuptorul la 180 C. Se separa ouale. Se bat albusurile cu sare. Se bat galbenusurile cu 3 linguri de apa si zahar si se incorporeaza la albusuri. Se adauga faina amestecata cu amidon si praf de copt. Compozitia se aseaza in forma si se coace la mijlocul cuptorului 20 minute. Se scoate, se rastoarna si se desprinde hartia de pe fund. Se lasa sa se raceasca.
2. Se curata rodia(mare atentie ca face multa mizerie) si se scot boabele.Se inmoaie gelatina in apa rece. Crema de branza se amesteca cu zaharul vanilat, zahar si boabele de rodie. Se bate frisca si se adauga la crema. Gelatina se dizolva pe foc si se pune la crema. Se taie blatul pe 2 niveluri. Se pune inelul de la forma de tort pe un platou. Se aseaza primul blat si se toarna jumatate din crema pe el, apoi se aseaza al doile blat si se toarna restul de crema. Se prepara gelatina rosie dupa instructiunile de pe ambalaj si se toarna peste tort. Se marmoreaza repede cu o furculita pana nu apuca sa se intareasca. Se da 2 ore la frigider si se poate servi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...