Pentru snitele:
-5 snitele de vita
-faina
-100 g pesmet
-60 g parmezan
-patrunjel taiat marunt
-sare, piper
-2 oua
Morcovi glazurati
-10 morcovi tineri
-250 ml apa
-1 lingura unt
-1 lingura zahar
-sare
Cartofi gratinati
-9 cartofi mici noi de aceleasi dimensiuni
-2 linguri unt
-sare, piper
Rosii cireasa
Mazare conservata
Sos
-200 ml smantana
-1 lingurita mustar
-patrunjel tocat
-sare, piper
Mod de preparare
1. Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata morcovii lasandu-le o mica codita si se pun la fiert intr-o tigaie impreuna cu zaharul, sarea si untul. Se face un amestec din parmezan, pesmet si patrunjel. Snitelele se bat bine, se dau prin faina amestecata cu sare si piper, apoi prin ou si la final prin amestecul de pesmet. Se preseaza bine pentru ca acest amestec sa se prinda pe ambele parti si apoi se scutura putin de exces.
2. Se pun snitelele pe un platou unul langa altul si se mai dau 30 de minute la frigider pentru a nu se desprinde crusta in timpul prajirii. Se strecoara de apa cartofii se ung cu unt si se condimenteaza, iar apoi se dau pe grilul cuptorului pentru 20 de minute. Se lasa morcovii pana scade apa si se caramelizeaza frumos in unt si zahar. Se prajesc snitelele, iar la final rosiile cireasa.
3. Se face sosul amestecand smantana cu mustar, patrunjel si condimente. Se pune pe foc sa se incalzeasca, dar nu se fierbe. Se aseaza pe farfurie 1 snitel si se inconjoara de cele patru legume: mazare din conserva, rosii cireasa prajite, cartofi gratinati si morcovi glazurati. Se toarna sos deasupra si se serveste cald.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu