duminică, 12 iulie 2009

Caise in manta (Bigne di albicocche)


Aceasta delicioasa reteta este de origine italiana si se prepara foarte rapid. Asa ca o recomand pentru un desert delicios in dupa mesele cand nu prea aveti timp.

Ingrediente
-16 caise mici
-5 biscuiti sfaramati
-coaja de portocala
-1 lingurita coniac
-1 ou
-100 ml lapte
-60 g faina
-1 plic praf de copt
-30 g unt
-ulei pentru prajit
-zahar pudra

Mod de pregatire
1.Scoateti samburii caiselor fara sa le rupeti de tot. Amestecati biscuitii cu coaja de portocala si coniac. Umpleti caisele cu acest amestec si presati-le usor pentru a nu se desface.
2. Pregatiti un aluat cremos amestecand ouale cu laptele. Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt. Se dau caisele prin acest aluat si se prajesc in mult ulei. Se scot pe un servetel de hartie sa se scurga de ulei; dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar. Au un gust acrisor-dulceag.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...