duminică, 21 iunie 2009
Mini-sufleuri cu zmeura
Ingrediente
-250 g zmeura
-100 g zahar
-3 albusuri
-2 linguri de unt
-zahar pudra
-sare
Mod de preparare
1. Spalati sub jet de apa rece zmeura si curatati-o de toate imputitatile. Puneti-o pe un prosop de hartie sa se uste bine.
2. Puneti intr-un ibric 50 ml apa cu 100 g zahar si dati la fiert pana se topeste acesta din urma si devine un sirop transparent. Faceti zmeura pasta la robot si apoi dati-o printr-o sita pentru a elimina samburii. Siropul care rezulta il turnati peste apa cu zahar si lasati sa mai dea un clocot.
3. Ungeti cu unt mini-cupe pentru sufleuri si pulverizati-le cu zahar pudra. Bateti albusurile spuma tare cu sarea. Adaugati siropul de zmeura la albusuri amestecand usor cu o lingura de inox. Turnati compozitia in cupe si puneti la cuptor pentru 30 de minute la 160 C.
4. Le scoateti si le ornati cu zahar pudra. Se servesc calde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu