duminică, 21 iunie 2009

Mini-sufleuri cu zmeura


Ingrediente
-250 g zmeura
-100 g zahar
-3 albusuri
-2 linguri de unt
-zahar pudra
-sare

Mod de preparare
1. Spalati sub jet de apa rece zmeura si curatati-o de toate imputitatile. Puneti-o pe un prosop de hartie sa se uste bine.
2. Puneti intr-un ibric 50 ml apa cu 100 g zahar si dati la fiert pana se topeste acesta din urma si devine un sirop transparent. Faceti zmeura pasta la robot si apoi dati-o printr-o sita pentru a elimina samburii. Siropul care rezulta il turnati peste apa cu zahar si lasati sa mai dea un clocot.
3. Ungeti cu unt mini-cupe pentru sufleuri si pulverizati-le cu zahar pudra. Bateti albusurile spuma tare cu sarea. Adaugati siropul de zmeura la albusuri amestecand usor cu o lingura de inox. Turnati compozitia in cupe si puneti la cuptor pentru 30 de minute la 160 C.
4. Le scoateti si le ornati cu zahar pudra. Se servesc calde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...