duminică, 21 iunie 2009
Creme Brulee
Este un desert de milioane care te lasa visand la o a doua portie.
Ingrediente (pentru 6 cupe)
-600 ml smantana dulce Dorna
-1 pastaie de vanilie
-6 galbenusuri
-1/4 cup zahar
-1/2 cup zahar brun
Mod de preparare
1. Incalziti cuptorul la 120 C.
2. Puneti smantana intr-o craticioara aduagati samburii de vanilie si pastaia (vanilia se cresteaza pe lungime si cu varful cutitului se rad samburii) si aduceti totul la punctul de fierbere. Luati de pe foc si lasati la infuzat pentru 5 minute.
3. Bateti galbenusurile cu zahar pentru 3 minute si adugati apoi smantana din care ati luat pastaia de vanilie. Luati cu o spumiera spuma si turnati compozitia in cupe de ceramica. Acoperiti cupele cu folie de aluminiu si intepatile cu o scobitoare de 3 ori. Le puneti intr-o tava mai adanca si turnati apa fierbinte care sa ajunga pana la 3/4 din inaltimea cupelor. Dati la cuptor pentru 40 de minute.
4. Cand sunt gata le puneti la frigider peste noapte. A doua zi le scoateti si le acoperiti pe fiecare cu un strat din doua lingurite de zahar brun dat la masina de macinat zahar. Le puneti in aceeasi tava in care le-ati copt si puneti pe langa ele cuburi de gheata. Le asezati cat mai aproape de grilul cuptorului si-l dati la maxim. Se scot cand zaharul s-a caramelizat si se mai dau o jumatate de ora la frigider. E un desert super delicios.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu