sâmbătă, 27 iunie 2009

Timbale de macaroane cu ciuperci




Minunata reteta este preluata din cartea de bucate "1000 de retete" si este perfecta pentru o cina linistita in familie.

Ingrediente
-300 g macaroane
-40 g faina
-40 g unt
-400 ml lapte
-1 ceapa
-300 g ciuperci
-50 g branza sau parmezan
-ulei de masline,sare si piper

Mod de preparare
1. Se pune la fiert multa apa cu sare, iar cand fierbe se adauga macaroanele. Mai puneti ulei de masline si lasati vasul la foc mare 5-6 minute. Macaroanele trebuie preparate "al dente". Se scurg macaroanele se stropesc cu ulei de masline si se pun deoparte.
2. Se caleste faina in unt si se lasa pe foc cateva clipe. Urmariti sa nu-si schimbe culoarea. Se adauga laptele, sare si piper alb. Se lasa la foc mic 10 minute, fara ca amestecul sa inceapa sa fiarba.
3. Se caleste in unt o ceapa medie taiata marunt, apoi se adauga treptat ciupercile si se condimenteaza cu sare si piper, se acopera si se lasa la foc mic 10 minute.
4. Se unge cunt o forma si se umple cu macaroanele amestecate cu ciuperci, se acopera cu sos bechamel si se presara branza sau permezan. Se da la cuptor la 200 C pana face o crusta aurie deasupra. Se poate servi cu smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...