Ingrediente
-3 oua
-7 linguri zahar
-un praf de sare
-9 linguri margarina, unt sau untura sub forma lichida
-1/2 cub drojdie
-14 linguri lapte
-300 g faina
-300 g urda, nuca sau mac macinate
-100 g stafide
-coaja de la o lamaie
-1 zahar vanilat
Mod de preparare
1. Se amesteca 2 galbenusuri cu sarea, 2 linguri de zahar si margarina topita. Se incalzeste putin laptele si se topeste drojdia in el. Se adauga la amestecul de oua. Se pune treptat faina pana ce devine un aluat omogen care nu se mai leaga de degete.
2. Se zdrobeste urda si se amesteca cu 2 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar.Se mai adauga stafidele, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
3. Se fac 2 cozonacei pe care se intinde compozitia de urda si se pun in tavi tapetate cu unt si faina. Se inteapa cu furculita, se pensuleaza cu ou batut deasupra si se lasa la odihna 1 ora. Se dau la foc potrivit pentru 40 de minute. Se taie in tava dupa ce s-au racit complet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu