sâmbătă, 13 iunie 2009

Budinca de cirese


Budinca:
-400 ml lapte
-5 linguri zahar
-4 foi gelatina
-2 linguri faina
-2-3 picaturi esenta de migdale
-1 pliculet zahar vanilat
-1 praf de sare
-4 oua
-100 ml frisca lichida
-300 g cirese
-50 g zahar
-zeama de lamaie

Blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-10 linguri gris

Mod de preparare
1. Se pune laptele la incalzit. Se amesteca cu mixerul ouale si se adauga zaharul vanilat, zaharul, esenta de migdale, apoi faina si la sfarsit laptele si frisca.
2. Se pune sa fiarba la baie de aburi si cand se apropie sa dea in clocot se adauga foile de gelatina inmuiate in apa.
3. Crema preparata se lasa sa se raceasca. Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si grisul. Compozitia se pune intr-o tava de tarta la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se pune compozitia de budinca si se da 1 ora la frigider.
4. Intre timp, se curata si se spala ciresele, se taie jumatati si se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie.Se orneaza budinca cu ciresele insiropate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...