Reteta este preluata de pe blogul Laurei o adevarata experta in ceea ce priveste torturile si modificata putin pe ici pe colo. Acest tort a fost cadoul pentru surioara mea Diana care in acest weekend a avut festivitatea de final de faculta. In poza de sus este chiar draga de ea. Asa ca inca o data multe realizari si mult succes in cariera Dia! TE PUP SI TE IUBESC!
Blat
-6 oua
-180g zahar
-1 plic zahar vanilat
-100 g faina
-100 g amidon
-4 linguri cacao
-2 pliculete praf de copt
Crema
-500 g mascarpone
-200 ml smantana dulce
-sucul de la o lamaie
-250 g zahar
-2,5 pliculete gelatina
-400 ml frisca
-2 conserve ananas
Ornat
-1 ananas
-bomboane Ferrero Rocher
-1 ciocolata Milka rasa fulgi
-sirop de ciocolta Nesquik
Mod de preparare
1.Se separa ouale. Albusul se bate spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat si cacaua. Se adauga treptat spuma de albus, iar la final faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da 15 minute la 200 C.
2. Cand blatul este gata se rastoarna pe un prososp curat, umezit bine in prealabil si se face rulada in prosop tinandu-se in acest fel pana la terminarea cremei.
3. Se amesteca mascarponele cu smantana, zeama de lamaie si zaharul pana devin o crema omogena.Se inmoaie gelatina si adauga la aceasta crema. Ananasul se taie marunt si se amesteca cu jumatate din frisca batuta. Aceasta compozitie se pune peste cea de mascarpone si crema este gata.
4. Se deruleaza blatul si se siropeaza abundent cu siropul ramas de la conservele de ananas. Se intinde crema peste el si se taie apoi pe lungime in trei fasii egale ca grosime. Se ia prima fasie si se face rulada asezandu-se pe verticala pe platou. Cea de-a doua fasie vine in continuarea primei iar cea de-a treia o acopera pe aceasta din urma. Dupa ce tortul este asamblat se mai da la frigider 1 ora.
5. Se orneaza tortul cu frisca ramasa si cu ingredientele de ornat dupa imaginatia fiecaruia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu