Blat
-180 g faina
-60g zahar
-1 praf sare
-100 g unt
-2 galbenusuri
Crema
-100 g mac
-180 ml lapte
-1 lingura zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-1 lingura gris
-4-5 linguri frisca
-1/2 lingurita coaja de lamaie
-1 ou
-100 g zahar pudra
-350 g branza de vaci
-150 g iaurt
-2 linguri suc de lamaie
-2 linguri amidon
Mod de preparare
1. Amestecati faina cu zaharul si sarea. Adaugati untul si galbenusurile si framantati un aluat. Infasurati-l in folie si lasati-l cca 1 ora la rece.
2. Intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina, apoi tapetati cu el o forma cu diametrul de 24 cm.
3. Fierbeti 180 ml lapte cu 1 lingura de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat, dati in clocot. Luati vasul de pe foc, adaugati o lingura de gris, macul, reasezati-l pe foc, lasati-l sa fiarba incet. Cand se ingroasa, luati-l de pe foc. Cand se raceste, amestecati-l cu frisca si coaja de lamaie, indulciti-l cu zahar daca e cazul si intindeti-l pe blat. Incingeti cuptorul la 175 C.
4. Separati oul. Bateti albusurile ramase de la blat si incorporati zaharul pudra. Amestecati branza cu iaurtul, galbenusul, sucul de lamaie si amidonul. Incorporati spuma de ou, intindeti-o peste mac si coaceti prajitura 45 de minute.
2 comentarii:
Ador macul ,reteta este trecuta in caietul meu cu retete.
Si mie imi place la nebunie!
Trimiteți un comentariu