luni, 25 mai 2009

Budinca de paine


Reteta este din "carticica" care mi-a daruit-o sotul meu si de mult vroiam sa o incerc, dar am dat prioritate altor retete. In weekend insa i-a venit si ei randul.

Ingrediente:
-14 felii mici de paine toast prajita
-3 oua
-30 g zahar
-1 plic zahar vanilinat
-un varf de cutit nucsoara
-600 ml lapte
-stafide si caise confiate
-unt pt uns tava

Mod de preparare
1. Se unge o tava pentru graten cu unt, se aranjeaza feliile de paine si se strecoara printre ele bucatele de fructe confiate.
2. Se bat cele 3 oua ca pentru omleta, apoi se adauga zaharul si nucsoara. Se bate acest amestec pana devine spumos si omogen. Se mai pun 600 ml de lapte si se bate in continuare.
3. Amestecul lichid se pune peste paine si se lasa sa stea o ora. Se pune la cuptor la 200 C pentru 45 de minute. Nu se scoate din forma. Se serveste fierbinte sau cald.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...