Am hotarat sa incep din acest weekend sa propun retete pentru Paste din doua motive: eu nu o sa am ocazia sa gatesc nimic de acest Paste pt ca voi fii in Italia in concediu si al doilea ar fi faptul ca pot rezolva acest neajuns gatind cateva din retetele mele favorite si specifice acestor sarbatori inainte. Se pare ca m-a prins rau de tot microbul bucataritului, dar ce sa faci!!
Let's have fun doing this!!!
Prima reteta ar fi drobul de miel, care dupa parerea mea este de nelipsit de pe masa romanilor de pretutindeni cu ocazia sarbatorilor Pascale.
Ingrediente:
-organe de miel (ficat, plamani,inima,rinichi)
-sira spinarii de la gat si pana la coada
-capul
-1 legatura patrunjel verde
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura usturoi verde
-4 oua fierte tari
-3 oua crude
-sare si piper
-aluat foietaj (sa fie 2 buc in pachet)
Mod de preparare
1. Se pun organele, capul si sira spinarii taiata bucati la fiert cu apa rece si sare. La inceput se da focul tare pana ajunge la temperatura de fierbere si apoi moderat. Se fierbe pt mai multe ore.
2. Dupa vreo 3 ceasuri incercati carnea, daca e fiarta o scoateti pe un platou si o lasati la racit. Se taie marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul. Se ia carnea de pe oase si se da prin robot pana devine ca o pasta. Se adauga verdeturile, 2 oua crude si condimentele si se framanta bine pana se omogenizeaza totul.
3. Se intinde foietajul. Se pun cu lingura gramajoare de compozitie de-a lungul. Se taie ouale fierte jumatati. Se aseaza in sir indian peste compozitie, iar peste ele se pune din nou amestecul de mai sus. Se ruleaza foietajul.Partea din el care ramane se taie si se foloseste la ornamente. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se aseaza ornamentele si se unge cu oul ramas. Se da la cuptor la 180 C pentru 40 de minute.
1 comentarii:
Slava Domnului! Prima reteta care specifica temperatura cuptorului! Multumesc si Paste Fericit!
Radu (USA)
Trimiteți un comentariu