duminică, 22 martie 2009

Apricot Clafouti




Fiind mereu in cautarea unui desert cat mai original am depasit granitele romanesti si am ajuns pana.... n-o sa va vina sa credeti pe meleaguri australiene. Am dat de un site care mi se pare super bestial cu fffoarte multe retete care se numeste sugestiv taste.com.au. Asa ca m-am hotarat ca in acest weekend sa incerc doua retete de pe el. "Apricot Clafouti" e prima dintre ele si in traducere s-ar numi sufleu de caise.Iata ingredientele care le-am folosit eu in varianta romaneasca:
-2 conserve mari de caise in compot fara samburi
-55 g zahar fin
-1 lingura de faina
-200 ml smantana dulce Dorna rosie
-60 ml smantana obisnuita
-1 ou
-1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 200 C. Se unge o vas termorezistent de forma rotunda cu unt. Se aseaza caisele fara samburi cu partea bombata in sus. ntr-un bol amestecati faina cu zaharul si zaharul vanilinat.Se adauga treptat cele doua smantani si la final oul, amestecand in continuu cu telul pana devine o pasta omogena. Se toarna compozitia rezultata peste caise si se da la foc pana se rumeneste deasupra. Se serveste rece in boluri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...