duminică, 22 martie 2009

Cartofi in evantai cu cascaval




Ingrediente:
-1,2 kg cartofi lunguieti
-unt pentru ungerea tavii
-sare si piper alb
-40 g unt
-75 gr cascaval ras
-cimbru maruntit

Mod de preparare
1. Se curata cartofii, se spala si se usuca cu un prosop de hartie. Se cresteaza cartofii pe lungime in feliute dar fara ai taia de tot. Te poti ajuta de coada unei linguri de lemn, taie cartofii sprijinind unul din capete pe ea . Vei observa ca astfel nu se taie de tot si ii poti desface mai apoi mult mai usor in evantai.Preincalzesti cuptorul la 180 C.
2. Se unge bine cu unt un vas termorezistent. Se aseaza cartofii facuti evantai in vas. Se sareaza si se pipereaza iar apoi se aseaza cate o bucata de unt pe fiecare. Se da la cuptor pentru 35 de minute. Se scoate se pune cascavalul si se mai da la cuptor pentru 15 minute. Cand sunt gata se presara cimbru peste ei.
3. Se servesc cu friptura si salata verde.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...