miercuri, 16 octombrie 2013

Gomboti cu prune

Ultima strigare la prune pe anul asta. Grabiti-va si faceti aceasta delicioasa reteta a copilariei.



Ingrediente
- 500 g miez de cartofi fierti dat pe razatoarea mica
- 125 g faina
- 1 ou
- 1/2 lingura ulei
- 500 g prune
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- 150 g pesmet
- 3 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
Inspiratie
Mod de preparare
1. Puneti la fiert o oala mare cu apa si putina sare. Framantati cartofii impreuna cu ou, ulei si faina, pana obtineti un aluat usor lipicios. Scoateti samburii prunelor si umpleti-le cu zahar amestecat cu scortisoara.


2. Impartiti aluatul in bile egale ca marime. Cu mainile infarinate aplatizati fiecare bila in parte, puneti o pruna inautru si uniti capetele, modeland intre palme pana capata din nou forma rotunda. Fierbeti, la foc mic, cate patru gomboti odata, pana incep sa pluteasca.




3. Topiti intr-o tigaie untul si adaugai pesmetul. Prajiti-l pana capata o culoare aurie, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat. Tavaliti gombotii proaspat scosi din apa prin acest amestec si apoi serviti.

1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumosi si aurii sunt!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...