duminică, 10 martie 2013

Chec cu portocale si migdale

Un chec aromat numai bun de weekend.(Sursa Avantaje)

Ingrediente
- 175 g unt
- 175 g zahar
- 3 oua
- 125 g faina, cu un praf de copt
- 100 g migdale macinate
- coaja rasa de la o portocala

Glazura
- 1 1/2 lingura suc de portocale
- coaja de portocale
- 100 g zahar pudra

Mod de preparare
1. Incingeti cuptorul la 180 C. Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina. Mixati untul moale cu zahar, pana devine cremos. Adaugati ouale pe rand si mixati bine dupa fiecare. Cerneti faina cu praf de copt si amestecati-o cu migdalele macinate. Incorporati la aluat impreuna cu coaja de portocale, amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula de silicon.
2. Dati la cuptor pentru 50 de minute, iar daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra, acoperiti cu folie de aluminiu. Verificati cu scobitoarea, iar cand este facut scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet. Pregatiti glazura amestecand zaharul cu suc de portocale si turnati deasupra checului. Ornati cu carlionti din coaja de portocala. Serviti alaturi de un ceai aromat la micul dejun.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Delicios si aromat chec! Pup

Anonim spunea...

Noi suntem fani chec!!!Imi place tare mult asa glazurat!

Biochimist la cratita spunea...

O minunatie de chec! N-am glazurat niciodata unul, dar cu siguranta o voi face pentru ca arata apetisant.

Rita Oarga spunea...

Iti intorc vizita. Si eu sunt noua pe la voi, dar ma voi intoarce cu siguranta. Checul acesta trebuie sa fie delicios. Imi plac mult portocalele.
Ma apuc de cotrobait prin blogul vostru. Vad ca aveti multe-multe retete minunate.
Sa aveti o duminica frumoasa!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...