joi, 8 noiembrie 2012

Bensone

Cand vreau un dulce italienesc rapid si usor dau o privire la retetele Laurei, care intotdeauna sunt o inspiratie. Asa s-a intamplat si in cazul bensone-lui care mi-a iesit perfect din prima. Multumesc Laura!

Ingrediente
- 125 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de la o lamaie sau portocala
- 125 g iaurt gras
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- zahar pudra
- granule de zahar

Mod de preparare
   Se mixeaza untul moale cu zahar, zahar vanilat si coaja de citrice. Se adauga iaurtul si se mixeaza in continuare. Se sparg ouale si se incorporeaza pe rand.
   Se cerne faina impreuna cu praful de copt si sarea. Se adauga la compozitie si se amesteca pana incepe sa se lege aluatul. Se rastoarna compozitia, care are o consistenta usor lipicioasa, pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
   Se presara cu zahar pudra si se modeleaza sub forma ovala. Se pudreaza din nou cu zahar si se presara cu granule de zahar care se apasa usor in aluat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.

3 comentarii:

Mirela spunea...

Ce bine arataa.

Anonim spunea...

Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta!!

Anonim spunea...

Arata foarte bine o sa o incerc si eu :)

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...