marți, 27 martie 2012

Crema catalana

Un desert super delicios, dar putin mai consistent, de aceea va sfatuiesc sa-l savurati dupa o masa lejera. Un alt sfat ar fi sa presarati cat mai putin zahar deasupra(spre deosebire de ce am facut eu) pentru a se carameliza uniform.
Ingrediente
- 600 ml smantana pentru frisca
- 1 baton scortisoara
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- coaja rasa in felii de la o portocala(fara partea alba)
- 6 galbenusuri
- 120 g zahar tos
- 2 linguri amidon
- zahar brun, pentru caramelizat deasupra

Mod de preparare
1. Puneti intr-o craticioara smantana, batonul de scortisoara, zaharul vanilat si coaja de portocala. Aduceti la punctul de fierbere, luati de pe foc si lasati sa se infuzeze acoperit timp de 15 minute.
2. Amestecati galbenusurile cu zahar tos si amidon. Strecurati smantana si adaugati-o la compozitia de galbenusuri in fir subtire, mixand in continuu. Puneti amestecul pe foc, la flacara mica, si amestecati timp de cateva minute pana incepe sa se intareasca si capata consistenta unei budinci.
3. Turnati crema intr-un vas de teracota sau ceramica si dati la frigider pentru o ora. Presarati zahar brun deasupra si caramelizati-l sub grill-ul cuptorului sau cu ajutorul unei torte de bucatarie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...