Mmmmm! ce buni au fost la micul dejun alaturi de o cana mare de lapte.
Ingrediente
- 50 g unt
- 150 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 250 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Glazura
- 100 g zahar pudra
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare
1. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca branza cu zahar, ou, coaja de lamaie si unt topit. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta un aluat compact, se pune in folie transparenta si se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se incinge cuptorul la 180 C. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt. Se imparte aluatul in doisprezece parti egale, care la randul lor se impart in doua. Se modeleaza apoi sub forma de bastonase de lungimi egale (cca 10 cm). Se impletesc cele doua bastonase si se lipesc la capete. Se aseaza in tava si se procedeaza la fel cu restul de aluat.
3. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute pana devin usor aurii. Se scot si se lasa sa se raceasca complet. Intre timp se prepara glazura amestecand zaharul pudra cu laptele, adaugat putin cate putin. Ungeti covrigii folosindu-va de o pensula de silicon, apoi lasati sa se intareasca glazura.
6 comentarii:
Tare buni trebuie sa fi fost!
Au fost gata intr-o clipita!
Sunt convinsa c-au fost gata rapid! tare-mi plac covrigii!
Cat sunt de frumosi! Felicitari ca ati inceput primavara atat de bine!
Frumosi si gustosi!!!!!
Multumesc fetelor!
Trimiteți un comentariu