luni, 5 martie 2012

Cake cu mac si portocala

Recent mi-am cumparat faina cu agent de crestere in ideea de a vedea daca da rezultate mai bune decat cea pe care o faceam eu in casa si sincer cred ca cea home made e mai buna. Dar daca tot am luat-o o voi incerca in cateva retete dulci, aceasta fiind prima dintre ele.

Ingrediente
- 50 g unt topit si racit
- o lingura coaja de portocala rasa marunt
- 200 g zahar fin
- 2 oua
- 125 g faina cu agent de crestere
- 2 linguri mac
- 80 ml lapte
- zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati o forma de 20 cm cu hartie de copt.
2. Amestecati toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat omogen. Turnati-l in tava si dati-l la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana va iese bine testul cu scobitoarea. Dupa ce a capatat deasupra culoarea dorita acoperiti-l cu folie de aluminiu pentru a nu se arde.
3. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati cake-ul sa se odihneasca 5 minute. Apoi rasturnati-l din tava si ornati-l cu zahar pudra. Rezultatul este un blat sfaramicios si super aromat.

2 comentarii:

Andreea-Elena C. spunea...

foarte bun checul, sotul meu ar fi primul care ar intra in el:))

Claudia Mic spunea...

Multumesc Andreea!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...