Astia sunt buni pentru primul gratar, alaturi de o bericica.
Ingrediente
- 100 g unt, taiat cubulete
- 100 g parmezan, ras fin
- o lingura rozmarin, tocat marunt
- 90 g faina
Mod de preparare
1. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat omogen (puteti folosi si robotul de bucatarie). Modelati-l intr-un disc de 15 cm, inveliti-l in folie transparenta si dati-l la frigider pentru o ora.
2. Puneti aluatul intre doua foi de copt si intindeti-l cu sucitorul la grosimea dorita. Taiati apoi cercuri de 3 cm (eu am folosit un paharel de tuica, pe care il bagam in faina dupa fiecare biscuite). Asezati biscuitii pe o tava mare tapetata cu hartie de copt. Aluatul ramas il intindeti din nou intre hartii si decupati din nou biscuiti. Veti proceda astfel pana nu mai ramane aluat.
3. Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se dau biscuitii pentru 5-8 minute (depinde de grosime) sau pana devin usor aurii deasupra. Se scot si se lasa sa se odihneasca 5 minute in tava, apoi se transfera pe un platou sau in ce vreti sa-i serviti. Sunt sfaramiciosi si deliciosi.
6 comentarii:
Cred ca mi-ar placea, le simt aroma, mmmmmmm!
o bunatate de biscuiti! de savurat la un meci, langa o bere:)
Maria ma bucur!
Andreea cred ca o sa i fac la urmatorul meci sotului meu.
Poti sa-mi spui, te rog, cate bucati ies intr-o portie?
Buna, sincera sa fiu am facut reteta de mult si nu-mi mai amintesc exact dar cred ca o tava de aragaz, cam atat.
Trimiteți un comentariu