Doisprezece bijuterii mici din care am gustat si eu una, pentru ca restul au fost cadou. Poate va ganditi de ce am folosit capsuni pe vremea asta (in special pentru ca sunt odios de scumpi), dar efectul vizual pe care il au nu puteam sa-l neglijez (in special fiind vorba de un cadou). In plus iti dau o idee despre a ceea ce se gaseste in mijlocul briosei.
Ingrediente
- 230 g unt, la temperatura camerei
- 185 g faina, cernuta
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- un praf sare
- 150 g zahar fin
- 2 oua, la temperatura camerei
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 125 ml+ 2 linguri lapte
- 200 g zahar pudra
- 30 g cacao
- esenta de vanilie
- 12 lingurite de gem de capsuni
- 6 capsuni
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt o tava pentru muffins/cupcakes. Amestecati faina impreuna cu praful de copt si sarea. Intr-un bol adanc bateti 115 g unt cu zahar fin si zahar vanilat de Bourbon, pana devine spumos si zaharul se topeste complet. Adaugati ouale pe rand si mixati bine dupa fiecare. Dati pe cea mai mica viteza a mixerului si incorporati faina in doua parti, alternand cu laptele(inafara de cele 2 linguri).
2. Impartiti aluatul intre cupele de cupcakes si dati la cuptor pentru 20-25 de minute, sau pana cand testul cu scobitoarea iese bine. Scoateti tava si lasati-le sa se raceasca pentru 5 minute, apoi desprindeti-le din tava si lasati-le sa se raceasca complet.
3. Amestecati zaharul pudra cu cacao si cerneti-le. Bateti restul de unt pana ce devine pufos si adaugati amestecul de zahar pudra. Picurati putina esenta de vanilie si continuati sa mixati. Impartiti capsunii in jumatati si amestecati bine gemul. Taiati un capacel (cu baza conica) din fiecare cupcake si umpleti cu o lingurita de gem. Puneti capacul la loc si ungeti cu multa crema de ciocolata. Asezati deasupra capsunii si aceste mici bijuterii sunt gata de prezentare.
Sursa
3 comentarii:
ce bune trebuie sa fie!
Super arata!!!!
De invidiat destinatarii acestui minunat cadou!
Trimiteți un comentariu