luni, 5 decembrie 2011

Paste cu ton

Aceasta minunata reteta este import Italia. Soacra mea a facut-o pentru prima data cand a venit din Florenta si de atunci am prestat-o si eu de nenumarate ori. E rapida, e usoara si e delicioasa!



Ingrediente
- 2 conserve mici de ton, scurse
- 1 ceapa rosie mica
- 2 catei de usturoi
- 1 cana sos de rosii sau pasata de rosii
- 1 legatura mare de patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 400 g paste(dupa preferinta)

Mod de preparare
1. Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Se incinge, intr-o tigaie, uleiul de masline si se caleste ceapa tocata marunt. Cand incepe sa capete un aspect sticlos se adauga usturoiul si tonul. Se amesteca pentru 1-2 minute, pana ce compozitia prinde aroma de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper si se stinge cu sosul de rosii.
2. Se pun pastele la fiert, iar cand acestea sunt aproape gata se adauga la sosul de peste patrunjelul maruntit.
 Se strecoara pastele, avand grija sa pastram putina apa de pe ele. Se adauga rapid peste sosul de peste si se amesteca. Se completeaza cu apa pastrata deoparte daca sosul nu e suficient. Se gusta de condimente si se servesc calde.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc :)

http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html

Claudia Mic spunea...

Brandusa am vazut deja provocarea si chiar ma gandeam sa particip.

Adina spunea...

Le place si fetitelor mele tare mult,nici nu stiam ca chiar se fac si in Italia!

Claudia Mic spunea...

Se demonstreaza inca o data ca mancarea buna e universala.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...