sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Lasagna cu pui si rosii cherry

Cui nu-i place lasagna sa se ridice in picioare! Cred ca toti stati jos nu?!:))))
Cine inca nu a gustat din aceasta minunatie, il sfatuiesc cu incredere sa o faca pentru ca nu este ceva mai bun in bucataria italieneasca. In plus ai si de unde alege deoarece sunt ataaatea variante precum cea cu umplutura clasica, cea cu umplutura de carne si spanac sau cea pe care v-o prezint mai jos cu rosii si carne de pui.



Ingrediente
- 12 foi de lasagna
- 4 cepe rosii
- 2 morcovi
- 500 g piept de pui tocat
- 4 linguri ulei de masline
- 150 ml vin alb sec
- 250 ml supa de pui
- 3 linguri bulion
- 50 g faina
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 500 g rosii cherry
- 1 praf scortisoara
- 1 praf nucsoara
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se toaca marunt ceapa si morcovii. Se incinge uleiul si se calesc legumele; se adauga carnea tocata si se prajeste, amestecand din cand in cand, pana ce devine sfaramicioasa. Se toarna vinul si se lasa sa dea un clocot la foc iute. Se toarna supa si se lasa sa fiarba. La final se inglobeaza bulionul si se lasa sa fiarba inabusit 20 de minute. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si scortisoara.
2. Se incinge cuptorul la 200 C. Pentru sosul bechamel, se topeste untul si se pudreaza faina, se caleste putin la foc moale. Se adauga treptat laptele, amestecand, pana obtinem un sos de consistenta aluatului de clatite. Se sareaza si se pipereaza.
3. Se spala rosiile, se sterg si se taie jumatati. Intr-o forma de sufleu unsa se pune putin sos bechamel, apoi straturi alternative de foi de lasagna, carne si rosii cherry. Ultimul strat trebuie sa fie de carne, care acopera cu sos bechamel si rosii. Se da la cuptor pentru 30-35 de minute.

1 comentarii:

Andreea Elena spunea...

foarta faina reteta, usoara, pana si eu cu stomacul in pioneze pot papa tot :D

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...