joi, 5 mai 2011

Lasagna boloneza

Inca de cand ne-a fost introdusa de prima data de catre soacra mea ne-am indragostit de lasagna. Am invatat sa o fac relativ repede, desi la inceput mi s-a parut putin dificila.

Ingrediente
-12 foi lasagna
-1 morcov
-2 cepe
-1 lingura unt
-600 g carne tocata
-150 ml vin rosu sec
-500 ml bulion
-100 ml supa
-1 legatura patrunjel tocat
-2 foi dafin
-1/2 lingurita zahar
-500 g spanac
-1 catel usturoi
-1 lingura ulei de masline
-200 ml smantana
-250 g mozzarella
-nucsoara, sare, piper

Mod de preparare
1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Se toarna vinul rosu si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi supa, bulionul, patrunjelul tocat si foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic 20-30 de minute. Se indeparteaza foile de dafin si se condimenteaza cu sare, piper si zahar.
2. Se opareste spanacul, se trece prin jet de apa rece si se toaca. Se caleste in ulei de masline restul de ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga spanacul, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
3. Se incinge cuptorul la 180 C. Se unge o forma de sufleu si se aseaza un strat de foi de lasagna, apoi sosul de carne impreuna cu cel de spanac si jumatate din cantitatea de mozzarella; se acopera cu inca un strat de foi si cu restul de ingrediente, avand grija ca mozzarella sa ramana deasupra. Se da la cuptor pentru 35 de minute si se serveste calduta.

2 comentarii:

Sidy spunea...

Cred ca a fost foarte buna....
De fapt la cate bunatati are in ea...nici nu se putea altfel.
Ti-a mai ramas ceva prin farfurii ?

Claudia Mic spunea...

Intotdeauna cand fac lasagna imi apar si "musafiri".In consecinta a trebuit impartita cu grija pentru a ramane pentru toata lumea.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...