marți, 23 august 2011

Prajitura Claudia

Iata o prajitura care m-a atras mai intai cu numele:)))). Iar dupa ce am facut-o m-a dat gata de tot. Reteta este a lui Sidy si am vazut-o prima data pe culinar unde va fi inscrisa si la un concurs. Merita incercata e cu totul speciala.



Ingrediente
- 10 oua
- 20 linguri zahar
- 100 g nuca de cocos
- 3 linguri faina
- 4 linguri lapte
- 2 plicuri zahar vanilat de Bourbon
- 400 g unt
- 150 g biscuiti
- 100 ml lichior Baileys
- 2 plicuri glazura de ciocolata
- bombonele de ciocolata

Mod de preparare
1. Se separa ouale, avand grija ca albusurile sa le punem 5 intr-un bol si 5 in alt bol. Se bat galbenusurile cu 10 linguri de zahar si zahar vanilat de Bourbon, pana capata o culoare deschisa. Se incorporeaza laptele si se pun pe baie de abur. Se amesteca in continuu pana capata o consistenta  groasa si revin la culoarea galbuie intensa de la inceput. Se pun deoparte si se lasa sa se raceasca complet.
2. Pentru a face blatul se bat 5 albusuri pana devin spuma tare. Se adauga 5 linguri de zahar si se continua mixarea pana revine la acea consistenta tare si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si 1 1/2 lingura faina. Se amesteca cu o paleta de silicon si se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 C pana capata putina culoare aramie deasupra. Se procedeaza la fel si pentru al doilea blat (5 albusuri spuma tare+5 linguri zahar+50 g nuca cocos+ 1 1/2 lingura faina).


3. Se amesteca crema de galbenusuri cu untul la temperatura camerei. Se aseaza primul blat si se unge cu 1/3 din cantitatea de crema. Se acopera cu un strat de biscuiti inmuiati in lichior. Se topeste glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe ambalaj si se ung biscuitii cu ea. Se da pentru un minut la frigider(pt a face ciocolata o crusta subtire). Se unge cu 1/3 din crema de vanilie si se acopera cu ultimul blat, care la randul lui se unge cu crema ramasa. Se presara bomboane de ciocolata sau ciocolata rasa. Se tine la frigider. Se scoate sa stea la temperatura camerei cu 10 minute inainte de a fi portionata.








4 comentarii:

Unknown spunea...

Mult succes la concurs! Arata tare bine mai ales ca are numele prietenei mele din copilarie:)!

Mirela spunea...

Yamiiii,ce bine arataaaa,vreau ,vreau si eu ,eu primaa.

Dana Gherman spunea...

Sa-ti poarte noroc prajitura pentru concurs! Pare foarte gustoasa...

Claudia Mic spunea...

Multumesc fetelor!Sa fie intr-un ceas bun!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...