luni, 1 august 2011

Placinta cu patrunjel si piept de porc

O alta reteta minunata din cartuliile care se vand la standul de ziare. Mie imi place patrunjelul, iar cand dau de o reteta in care se pune,  nu pot decat "sa abuzez" de el.



Pentru aluat:
- 250 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 125 ml apa
- sare, zahar

Pentru umplutura:
- 2 legaturi patrunjel
- 100 g piept de porc afumat
- 100 g cascaval afumat
- 100 g ceapa rosie
- ulei de masline
- sare, piper

Mod de preparare
1. Turnati faina cernuta intr-un castron si adaugati un praf de sare. In alt vas amestecati drojdia cu putin zahar si apa calduta. Adaugati la faina si framantati pana obtineti un aluat elastic si compact. Acoperiti-l cu un  prosop si lasati-l sa creasca, la loc caldut si ferit de curent, pentru 1 ora.
2. Taiati pieptul de porc cubulete si prajiti-l intr-o tigaie teflonata, pentru a topi din grasimea care se afla in el. Scurgeti-l de grasime pe un servet de bucatarie. Taiati ceapa rondele subtiri, iar patrunjelul tocati-l mare.
3. Preincalziti cuptorul la 180 C. Scoateti aluatul si mai framantati-l putin pentru a scoate aerul din el. Intindeti o foaie rodunta groasa de 0.5 cm si ungeti-o cu ulei de masline. Presarati ceapa, pieptul de porc, patrunjelul tocat si cascavalul ras. Stropiti cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper.
4. Rulati placinta, inchideti capetele dedesupt si asezati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti-o din abundenta cu ulei de masline pe toata suprafata si dati-o la cuptorul incins pentru 30 de minute. Se portioneaza si se serveste calduta sau rece.

2 comentarii:

Sidy spunea...

Claudia sunt prima !
Am venit dupa miros cu farfuriuta...primesc si eu putin sa o gust ca arata grozav de bine ?
Felicitari !

Claudia Mic spunea...

Multumesc Sidy!Te astept cu drag la o felie!:)

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...